محمد قوچانی معتقد است شکست سنگینی که عربستان از حضور ایران در منطقه خورده، این کشور را مجاب کرده تا با صرف هزینه‌های گزاف و تأسیس شبکه اینترنشنال خود را از محاصره بیرون بکشد.

«محمد قوچانی» روزنامه‌نگار و مدیر رسانه‌های اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: دشمن آرایشی گرفته که برای اولین بار در ۴۰ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، احتمال براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران را می‌داد و در این راه همه توان خود را جمع کرد تا این کار را به سرانجام برساند. متاسفانه بخشی از جامعه رسانه‌های خارج از کشور نیز به این ارتش بزرگ پیوسته‌اند. اما آنچه در این میان مهم است، این است که ما باید در مقابل این اقدام چه برنامه‌ریزی‌هایی داشته باشیم؟ چه بی‌بی‌سی، چه ایران اینترنشنال و وی‌.او‌.ای خیلی سریع و آشکار از مرزهای حرفه‌ای‌گری عبور کرده‌ و تبدیل شده‌اند به بخشی از برنامه‌های براندازی جمهوری اسلامی.

 

اتحاد همه مخالفان علیه جمهوری اسلامی

وی با بیان اینکه موفقیت این شبکه‌ها بستگی به رفتار ما دارد، عنوان داشت: همه منافقین و سلطنت‌طلب‌ها تا چپ‌ها امروز به یک اتحاد ظاهری علیه جمهوری اسلامی رسیده‌اند. داخل کشور هم باید این اتحاد بین اصلاح‌طلبان، اصولگراها و اعتدال‌گرایان به وجود بیاید حتی از اصولگرایان منتقد دولت گرفته تا اصلاح‌طلبانی که منتقد قوای دیگر هستند. اما آنچه مهم است این است که ما وحدت استراتژیک خود را حفظ کنیم و در کنار آن نیز سازمان صداوسیما درست عمل کند.

سردبیر ماهنامه «مهرنامه» در ادامه تاکید کرد: رسانه ملی به راحتی می‌تواند توطئه‌های چنین شبکه‌هایی را خنثی کند؛ به شرط اینکه اجازه به شبکه‌های دیگری نیز داده شود که ملی و غیردولتی هستند ولی در چارچوب قانون اساسی عمل می‌کنند. من قول می‌دهم اگر چنین اتفاقی بیفتد صدای شبکه‌هایی نظیر ایران اینترنشنال به گوش ایرانیان داخل کشور نخواهد رسید.

شکست سنگین عربستان از ایران در منطقه

قوچانی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا صرف چنین هزینه‌هایی از سوی عربستان و تاسیس چنین شبکه‌هایی می‌تواند این کشور را به خواسته‌های خود برساند؟ گفت: عربستان به لحاظ استراتژیک در منطقه از ایران شکست سنگینی خورده و کاملا در این باره محاصره شده است. نفوذ سیاسی، نظامی و معنوی ایران در عراق و اینکه عربستان نتوانسته در سوریه موفق باشد، درباره یمن دچار مشکلات جدی است و عمان هم همچنان متحد استراتژیک ایران است، از جمله چالش‌های مهم عربستان به شمار می‌رود و اینکه در حال حاضر یک یا دو کشور فقط هم‌پیمان عربستان باقی مانده‌اند. بنابراین سعودی‌ها تلاش می‌کنند تا خود را از این محاصره نجات بدهند.
 

سرمایه‌گذاری حماقت‌آمیز عربستان روی اپوزسیون ایران

از طرف دیگر ولیعهدی در عربستان آمده که ادعا می‌کند می‌خواهد کشور عربستان را از لحاظ سیاسی و داخلی متحول کند و چندین بار هم گفته است که ما جنگ و درگیری‌ها را به داخل کشور ایران می‌کشانیم. او سعی می‌کند بحران‌های خود را با صادر کردن بحران حل کند و قطعا در این زمینه موفق نخواهد بود. عربستان در تضادی که با ترکیه پیدا کرده و ماجرای جمال خاشقچی هم این موضوع را تشدید کرده که عربستان روی اپوزسیون ایران سرمایه‌گذاری عجیبی و احمقانه‌ای داشته باشد. البته بخشی هم در مورد منافقین است و ما از سال ۶۵ و ۶۶ به لحاظ تاریخی می‌بینیم که منافقین ارتباط استراتژیکی با عربستان پیدا کرده‌اند و بخش دیگر آن ارتباط سلطنت‌طلبان با عربستان است و جریانی که خود را ملی‌گرا می‌داند و روی ناسیونالیسم تاکید دارد. آن‌ها با پول و امکانات عربستان که در تضاد با ایران است، کار خود را دنبال می‌کنند.

از طرف دیگر روی کار آمدن ترامپ و ارتباط استراتژیک او با عربستان هم از جمله موارد دیگری است که عربستان فکر می‌کند از این طریق می‌تواند بحران داخلی خود را حل کند. این در حالی است که زیر پوست عربستان فضای کودتایی خیلی جدی علیه ولیعهد و هیأت حاکمه جدید در جریان است که می‌خواهند با توجه به بحث‌های رسانه‌ای آن را حل کنند.

گفت‌وگوی نمایشی شاهزاده!

قوچانی در بخش دیگری از گفت‌وگو با فارس درباره مصاحبه رضا پهلوی با شبکه ایران اینترنشنال نیز عنوان داشت: این گفت‌وگو، گفت‌وگویی کاملا نمایشی و طراحی شده بود و مجریان شناخته شده ایران اینترنشنال و کسانی که صحبت می‌کردند، نمی‌توانستند او را جز شاهزاده خطاب کنند! در حالی که ما الان اصلا شاهی نداریم که بخواهیم شاهزاده‌ای داشته باشیم و انگار یک پروتکل پذیرفته شده درباره این فرد بود. البته نحوه اجرا کپی‌برداری از گفت‌وگوهای موفق شبکه‌های دیگر بود و ای کاش صداوسیما هم چنین کپی‌برداری‌هایی در ساختار داشته باشد.

وی افزود: ایشان حتی آمادگی این فضا را نداشت. فردی فکر می‌کند قرار است فردا صبح در ایران انتخاباتی صورت بگیرد و در حال اعلام کردن برنامه‌هایش پس از پیروزی است و هیچ برنامه و راهکاری ندارد، اما حرف‌هایش از سطح کلیات فراتر نمی‌رود. شما در بخش اقتصاد این گفتگو دقت کنید. هیچ راهکاری ندارد و اگر اسم این آدم رضا پهلوی نبود و اگر اصرار بر براندازی نداشت در سطح کارشناسان درجه دو و سه داخل کشور هم مطرح بود. این بحث‌ها همه جا هست و خیلی چیز عجیب و غریبی نیست. اینکه فردی بخواهد یک نظام را کنار بگذارد تا همه مشکلات را حل کند ولی هیچ راهکار علمی و عملی و روشنی را بیان نمی‌کند. فرم مصاحبه آنقدر طراحی شده بود که هیچکس نمی‌توانست باور کند این گفت‌وگو آزادانه انجام شده است. در تمام جلسه یک جمهوری‌خواه تمام عیار، کسی که اسلام‌گرا باشد یا یک فرد اصلاح‌طلب سوال کند، وجود نداشت. یک گفت‌وگوی داخلی میان یک جمع سلطنت‌طلب بود و من هنوز نمی‌دانم که شبکه ایران اینترنشنال بیشتر به منافقین نزدیک است یا سلطنت‌طلبان؟

 

دولت ـ ملت واقعی در ایران است


قوچانی در ادامه این مصاحبه تشریح کرد: براندازی کلیدواژه مبهم و غیرعلنی است که خودشان هم نمی‌دانند یعنی چی؟ این پروژه در حالی از سوی آنها دنبال می‌شود که خود رضا پهلوی در سخنانش اعلام می‌کند که دنیا علاقه‌ای به براندازی و تغییر حکومت در ایران ندارد و خودشان هم با بیان این مطلب نقطه ضعف خود را علنی‌ می‌کنند. یا در مقطعی گفت که برجام، براندازی را به تعویق انداخت. این حرف‌ها و عمل‌های آنها نشان می‌دهد که ما هرچه در کشور خودمان منسجم‌تر و با برنامه‌ریزی بیشتر در قبال دنیا عمل کنیم، دولت ـ ملت واقعی را خواهیم داشت نه یک نفر که در آن سوی دنیا و به تنهایی توهم دولت ـ ملت دارد.
 

سوء استفاده شبکه‌های معاند از ظرفیت داخلی

وی همچنین در پاسخ به این سوال که تا به حال کدام برنامه‌ها و یا شبکه‌های صداوسیما به خوبی و در فضایی روشنگرانه و حرفه‌ای توانسته‌اند برنامه‌های سطح بالا و مخاطب پسند بسازند،پاسخ داد: صداوسیما یک مشکل اساسی دارد و آن این است که شما در هیچ جای دنیا چنین امپراطوری‌ای نمی‌بینید که این تعداد شبکه داشته باشد و همه آن توسط یک نفر اداره و هدایت شود. در حقیقت صداوسیما باید نقش نظارت‌گری داشته باشد و با ساختاری شبیه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شبکه‌هایش مجال بدهد تا هرکدام از قابلیت‌ها و استعدادهای خودشان استفاده کنند.

وی ادامه داد: در شبکه‌هایی نظیر بی‌بی‌سی و ایران اینترنشنال و کمتر وی‌.او.ای، از قابلیت‌های فضای رسانه‌ای داخل کشورمان استفاده می‌کنند و از روزنامه‌نگارانی بهره می‌برند که متعلق به همین آب و خاک کشور بوده‌اند و حالا علیه منافع ملی ایران کار می‌کنند. برخی از این افراد در صداوسیما کار می‌کرده‌اند. چرا صداوسیما خودش نتوانسته از این نیروها استفاده کند؟ هرکجا که فضا باز شده، دوستان، نظیر شبکه چهار موفق عمل کرده‌اند.

 

برای نخبگان فضای بازتری در رسانه ایجاد کنیم

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی افزود: حتی در شبکه‌ای مانند افق که تعلق به گفتمان خاص اصولگرایی دارد، با باز کردن برخی فضاها که دیگران هم توانسته‌اند در آن صحبت کنند، موفق بوده است. شبکه ۳ در برنامه‌های اجتماعی و ورزشی نظیر نود نیز موفق عمل کرده‌اند. من معتقدم همچنان می‌توان مرجعیت رسانه‌ای را به داخل کشور برگرداند و هنوز مردم می‌توانند به رادیو و تلویزیون کشور خودشان بیشتر اعتماد داشته باشند.



 

مطالب مرتبط
نقد جواد طوسی بر فیلم «مغز‌های کوچکِ زنگ‌زده»
تعطیلی غرفه ایران در نمایشگاه کتاب الجزایر و شیطنت کثیف العربیه + فیلم
بیش از ۹۰ درصد زائران اربعین حسینی به کشور بازگشتند